Att inspirera och motivera nästa generations hantverkare är en självklarhet för Paslode. Vårt team begav sig tidigare i år ut till Marks Gymnasium utanför Göteborg för att träffa andraårseleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet. Teamet introducerade eleverna för Paslodes produkter genom föreläsningar och utbildningssessioner där färdigheter för framtidens hantverkare sattes i fokus.

Då andraårseleverna går in i sitt tredje år av utbildningen och därmed startar lärlingsåret kommer Team Paslode vidare samarbeta med eleverna och stötta dem i resan mot att bli framgångsrika hantverkare. Besöken är indelade i tre tillfällen där eleverna får teoretisk samt praktisk undervisning som täcker allt ifrån grundläggande hantering och underhållning av verktygen till praktisk träning.

Föreläsning i lektionssalen

Paslode sponsrar programmet med verktyg och profilprodukter för att ge elevernas utbildning något lite extra, i syfte att öka intresse och uppskattning för den praktiska undervisningen. Genom tävlingar i sociala medier under våren kommer eleverna även ha möjlighet att vinna en IM90Xi.

Initiativet kommer bli ett kontinuerligt förekommande koncept och syftar till att i utbildningsstadiet implementera kunskaper och färdigheter som framtidens hantverkare kan dra nytta av i arbetslivet.

Eleverna får prova att skjuta med Paslodes verktyg

Paslode ser väldigt mycket fram emot detta samarbete och att få följa lärlingarnas utveckling!