Formgjutning eller formwork som det heter på engelska betyder att forma betong i strukturella former för byggnader.

Vanligtvis utförs formgjutning av företag som specialiserar sig på just denna typ av gjutning, men byggföretag kan också bygga dem själva. För att förstå hur och var formgjutningen utförs, titta gärna på vår video för att förstå grundprincipen!

Varför ska du använda Paslode vid formgjutning?
Paslode IM90Xi är ett kraftfullt, sladdlöst verktyg med ett omfattande urval av spikar, så att du slipper externa strömkällor och slangar. Den är lätt och perfekt balanserad för att garantera bra prestanda för många olika tillämpningar. Ett högpresterande litiumbatteri och en väderbeständig bränslecell garanterar att verktyget fungerar hela dagen, varje dag oavsett utmaning.

Verktyget har ett omarbetat grepp och en ny batteriposition, vilket garanterar extra komfort och bekvämlighet som minskar tröttheten och garanterar produktivitet hela dagen. Det perfekta verktyget för snickare, takläggare och allmänna byggare som arbetar med nybyggnadsprojekt, t.ex. stora bostadsområden.

Verktyget har utformats för det nordiska klimatet så att du kan fortsätta att arbeta ergonomiskt året runt, även i minusgrader, ner till -15°C grader.
Eftersom formarna efter gjutningen är tänkta att lätt tas bort är Paslode IM90Xi och dess släta 63×2,8mm och 90×3,1mm spikar det perfekta valet för ett snabbt och effektivt arbete.

Se också varför Paslode och IM90XI föredras på byggarbetsplatsen i intervjun nedan!